TOVÁBBKÉPZÉS

Courses, Trainings

Kedves jelenlegi,
leendő,
és volt diákjaink!

Az Egészség és Tudomány Bt. számos szakmai képzést és szakképesítést kínál számotokra, azonban van, amikor egy továbbképzés is elég a fejlődéshez.
Szeretnénk segíteni nektek a lehető legmegfelelőbb munkavégzés elérésében, így cégünk több különböző továbbképzés lehetőségét teremti meg számotokra. A területeket úgy válogattuk össze, hogy azok aktuálisak, hasznosak és tartalmasak legyenek mindazon személyeknek, akik szociális vagy egészségügyi szférában dolgoznak.
Célunk továbbra is az, hogy a lehető legjobb munkakörülmény alakuljon ki az intézményekben az általunk átadott tudás segítségével.

Szeretnénk kikérni a véleményeteket!

Az alább olvasható 10 továbbképzés indításának a lehetősége adott, mi már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy melyek azok, amik a legnagyobb érdeklődést keltik és a leghatékonyabban segíthetnek munkátok folyamán. Szeretnénk megkérni arra titeket, hogy töltsétek ki a linken elérhető kérdőívet így segítve munkánkat.

KÉRDŐÍV

Kattints ide, töltsd ki most!

TOVÁBBKÉPZÉSEINK

melyeket indítani szeretnénk

Kommunikáció ép
és fogyatékossággal
élő emberek között

A megfelelő kommunikáció alappillére a szociális és egészségügyi szférában dolgozó emberek minőségi munkavégzésének. A mindennapokban nem csak szellemileg és testileg ép személyeket kell megérteni, hanem egyre növekvő létszámban valamilyen fogyatékossággal együtt élő gondozottakat is.

Továbbképzésünkkel ezen kommunikációs nehézségek leküzdésében kívánunk segíteni, iránymutatást adni az eltérő problémák leküzdéseinek lehetőségeiről.

Kapcsolatok kezelése
a szociális munkában

A szociális ágazatban dolgozók nem csak a gondozottal, hanem az ő családtagjaival, orvosaival, ismerőseivel is kontaktusba kerülnek munkájuk végzésének folyamán. Adott problémák elintézése közben akár különböző hatósági szervekkel is fel kell venniük a kapcsolatot.

A különféle helyzetek, emberek, helyszínek más-más viselkedést követelnek meg a dolgozóktól.

A továbbképzés folyamán ezen kapcsolatrendszerek kiépítésében, fenntartásában, esetleges lezárásában kívánunk minél nagyobb körű ismeretekkel megajándékozni a résztvevőket.

A kiégés megelőzésének lehetőségei,
a munkatársak pszichoedukációja

A különböző segítő munkakörök betöltése csak akkor lehet eredményes, ha az ember lelkileg mintegy belehelyezkedik mások élethelyzetébe. Képes kell legyen arra, hogy elhatárolja a saját érzelmeitől ezeket a benyomásokat, hogy saját mentális egészségét ne veszélyeztesse.

Az előadás a burnout vagy más néven kiégés-szindróma fogalmát, veszélyeit, a kialakulásához vezető okok megismerését segíti elő.

A fogyatékosság típusainak felismerése, pszichés sajátosságai és életviteli jellemzői

A szociális és egészségügyi dolgozók munkaköre széleskörű. Azért, hogy minél hatékonyabban tudják folytatni munkájukat fontos szempont lehet a különböző normálistól eltérő viselkedés minél hamarabbi felismerése, és ezen magatartás okainak feltárása.

A továbbképzés az esetleges eltérő viselkedési normákra, és ezen eltérések lehetséges hátterére mutat rá.

Csoportos szupervízió
a szociális ellátások területén

A mentális betegségek kialakulásának megelőzésében egy adott munkahelyen megfelelő tevékenység lehet a szupervízió és a különböző esetmegbeszélések.

Ezek szakmai személyiségfejlesztő módszerek, melyek célja a szakmai hatékonyság fejlesztése az adott probléma kreatív megoldása csoportos ülések keretében.

Az előadás elősegíti, hogy megfelelően alkalmazzák ezen tevékenységeket a sikeres egészségvédelmi folyamatokban.

Kapcsolattartás a hozzátartozókkal

Kommunikációs technikák
a személyes gondoskodást
végző szakemberek számára

 

Az egészségügyben és szociális intézményekben dolgozók számára nem csupán a saját életükben felmerülő kihívásokkal, hanem a betegek, gondozottak, lelki terheivel is fel kell venni a harcot, emellett a hozzátartozókkal is megfelelő kapcsolatot kell fenntartani, mely sok kihívással állítja szembe őket.

Az előadásaink célja minél sokrétűbb kommunikációs technikák kifejlesztése az adott területeken annak érdekében, hogy a dolgozók meg tudjanak felelni a különböző társadalmi, jogi és etikai követelményeknek.

Takarítási feladatok
egészségügyi
és szociális
intézményekben

Az egészségügyi és szociális intézményekben szigorú higiénés protokollok standardok vannak érvényben.

Ezen szabályok betartása elősegíti a munkavégzést a különböző szervezeti egységekben.

A jelenlegi egészségügyi helyzetben ezen elvek, törvények ismerete, alkalmazása meghatározó jelentőséggel bír.

Az előadás megismerteti a takarítási szabályokat, a takarítással elérendő célokat és azok folyamatait.

Fertőzött betegek
ápolásának-gondozásának támogatása

A fertőzött betegek ápolása plusz kihívások elé állítja a gondozókat, hiszen oda kell figyelniük arra, hogy a már egyébként is legyengült, betegséggel küszködő egyének ne fertőződjenek felül más kórokozókkal, illetve, hogy az ellátó személyzet se betegedjen meg, hisz az ő munkájuk nélkülözhetetlen a gyógyításban.

A továbbképzés a lehetséges kockázati tényezőket, mikrobiológiai alapismereteket, laboratóriumi vizsgálatokat, higiénés protokollokat ismerteti meg a jelentkezőkkel.

Pandémiás
krízismenedzsment

támogatása

Jelenünkben és az elmúlt két év történéseit látva jövőnkben is fontos tevékenység a krízismenedzsment támogatása. Az adott válsághelyzetből minél gyorsabban és minél hatékonyabban meg kell találni a kiutat. 

A továbbképzés célja, minél bővebb ismeretet átadni a mikroorganizmusokról, a betegség terjedésének közvetett tényezőiről, a mikro laboratóriumi vizsgálatok fontosságáról, az egyes tevékenységekkel foglalkozó területek munkájának összehangolásáról.

Mentális egészségvédelem  Járványhelyzetben

A szociális és egészségügyi dolgozók is ki vannak téve a mentális egészségüket gyengítő különböző külső hatásoknak. Járványhelyzetben még nagyobb stresszhelyzettel kell szembenézniük.

A továbbképzés folyamán különböző problémamegoldó lehetőségekkel, a kiégés szindróma felismerésével, kezelésével és a csoportos terápiák előnyeivel ismertetjük meg a résztvevőket.